woensdag 24 juni 2009

Visuele kracht van fietsknooppunten



Je eigen fietsroute samenstellen
Met het fietsknooppuntensysteem kun je je eigen fietsroute samenstellen. Je bepaalt op welk knooppunt je begint en vervolgens stippel je op de kaart een route uit.
Voor je vertrekt bestudeer je de fietsknooppunten kaart en maak je een lijst van de knooppunten waarlangs je wil gaan fietsen. Calculeer de afstanden tussen de knooppunten en je weet exact hoe lang je fietstocht gaat duren.

De uitstekende bewegwijzering doet de rest
Tussen de knooppunten staan bij kruisingen, splitsingen en afslagen rechthoekige borden, met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naartoe gaat. Ook zijn er borden die aangeven dat je een knooppunt nadert. Een visuale fietstocht dus.



De vraag naar fietsknooppunten-kaarten wordt steeds groter
Het gebruik van fietsknooppunten is heel eenvoudig. De knooppunten zijn de plekken waar de grote fietsroutes elkaar kruisen. Op elk knooppunt staat een informatiebord en een overzichtskaart. Je fietst van het ene genummerde knooppunt naar het andere genummerde knooppunt door de bordjes te volgen.

Maak een eigen kaart voor je relaties
Dit is wat Bureau Scherpenisse momenteel doen voor een klant. Een cartograaf heeft de fietsknooppunten al in een bestand. De omslag van de fietsknooppuntenkaart kan specifiek op elk bedrijf worden afgestemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten