zaterdag 11 juni 2016

Visueel zichtbaarheid vergroten, het Botel Amsterdam


Het Botel Amsterdam, is een voormalig riviercruiseschip waar de hutten nu dienst doen als hotelkamer. Het Botel ligt bij de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. 

Bovenop het dak van het Botel Amsterdam staan 5 knalrode letters. Je kan ze niet missen, ze zijn 6.5 meter hoog. Bovenop het 12 meter hoge Botel. Dus in totaal in het botel 18.5 meter hoog.


Mooie visuele herkenbaarheid voor het botel. Dat deze letters een dubbele functie hebben zou je zo 1-2-3 niet verwachten. Heel slim van het Botel, het zijn namelijk ook meteen hele speciale en unieke hotelkamers. Elke kamer heeft zijn eigen thema en zijn specifiek binnen de letter ontworpen. De kamers zijn spectaculair groot en elke kamer is ontworpen door een andere ontwerper. En natuurlijk genieten van een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Amsterdam, het verblijven in zo'n kamer wordt dan toch wel heel bijzonder! 

Concept
Het concept van de letters bovenop het Botel komt van MMX Architecten. De opdracht die ze kregen was de uitdaging om ideeën over het uiterlijk van het schip te maken. De architecten hebben de opdracht breed aangepakt en hebben samenwerking gezocht met diverse ontwerpers en creatieven. Door de hoogte van de letters hadden de ontwerpers veel mogelijkheden om veel in de hoogte te werken.

Je kan dus, buiten de 'normale' hotelkamers overnachten in een B, een O, een T, een E of in een L Elke letter heeft zijn eigen concept. In de B zit een halfpipe voor skaters, de O is een inspiratie op Histoire d'O, de erotische bestseller van schrijfster Pauline Réage. de T is de Captain’s Room met veel verborgen handigheden, de E is een Bioscoopslaapkamer, en L is Japans geïnspireerd, dus met veel minimalisme wat veel rust geeft. De letters zijn natuurlijk verschillend van vorm en daarom is ook het interieur van elke kamer uniek.

Vanuit het enorme drijvende hotel Botel heb een fantastisch uitzicht op Amsterdam en het IJ. Ben je benieuwd naar het Botel of wil je een kamer boeken? Dat kan via de Botel Amsterdam site.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten