woensdag 26 augustus 2009

Briefing aan een ontwerper

De telefoon gaat, een potentiele opdrachtgever vertelt dat hij de naam van de ontwerper heeft gehoord van meneer of mevrouw Die&Die. Deze potentiele opdrachtgever heeft een klus dat deze week naar de drukker moet.

Wat gaat er door je heen?
> nieuwe opdrachtgever > deze week genoeg tijd? > graag tot dienst zijn > wat zegt je ervaring, kan het?

Je stelt inventarisatievragen aan de potentiele opdrachtgever. Waar is het precies? Wat is de deadline? Heeft u een eigen drukker die dit kan afhandelen? enz. Kortom… alles wat je moet weten om het ontwerp te maken en de stappen die hierna moeten gebeuren.

Voordat je het weet vertel je hem dat het geen enkel probleem is om zijn opdracht uit te voeren. Het is maandag en er is nog een hele week. Vrijdagmiddag om half twee heb je een afspraak bij de tandarts en dat is geen probleem want er is tijd genoeg om de opdracht af te ronden voordat je naar de tandarts gaat. Je nodigt hem uit voor een kennismakingsgesprek. Eind van die middag komt de opdrachtgever binnen en verteld je dat de fotograaf erg hard aan het werk is om vrijdagochtend de eerste beelden aan te leveren. Ook de copywriter kan nog niet aanleveren want die maakt een cruise en komt pas donderdagavond (laat) terug.

Klinkt zo'n situatie bekend, is dit jou ook wel eens overkomen? Reageer dan op dit Blog en schrijf je ervaringen. Ik ben zeer benieuwd en wil hier later een nieuwe topic van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten